Overheidsopdrachten : Publieke Sector : 

De ontwikkeling van een aankoopstrategie: de sleutel tot succes

Bekijk de volledige lijst

Waarom?

Tijdens deze opleidingleer je een plan op te stellen om je toekomstige aankopen efficiënter uit te voeren.  

Voor wie?

Voor iedereen die verantwoordelijk is voor de aankopen. Voor iedereen die tot doel heeft het aankoopbeleid te verbeteren. De resultaten zijn dan niet alleen besparingen, meer ook betere prestaties van dienstenleveranciers, minder klachten, enz.

Voorkennis

Basiskennis van overheidsopdrachten vereist OF volg de opleiding: 'HET ABC van overheidsopdrachten – DE PLAATSING' of gelijkwaardige kennis hebben.

Programma

De wetgeving op de overheidsaankopen voorziet een kader om de uitvoering van de aankopen vlot te laten verlopen. Maar verantwoordelijken dienen ook na te denken over een aankoopstrategie.

In deze opleiding wordt aandacht besteed aan de twee belangrijkste aspecten van aankoop: de aankoopstrategie en het aankoopproces.

Het mag duidelijk zijn dat eenmalige en belangrijke uitgaven niet op dezelfde manier worden uitgevoerd als kleine herhalingsaankopen. Maar hoe bepaal je de beste strategie voor al die verschillende aankopen?

Tijdens deze opleiding wordt een model aangereikt om een gepaste strategie te bepalen.

Verder worden de verschillende stappen van het aankoopproces achtereenvolgens behandeld, gaande van het definiëren van de behoefte, de specificaties tot en met het meten van de prestaties van de leveranciers.

Tijdens de opleiding wordt veelvuldig gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en cases om de uiteenzetting te ondersteunen.

Plus

Na ontvangst van uw inschrijving, sturen we u een vragenlijst toe waarin we peilen naar uw specifieke wensen en verwachtingen, om de opleiding beter te kunnen afstemmen op uw behoeften.

U keert niet alleen terug naar huis met de nodige kennis en een complete cursus, maar ook met één of meerdere tools (boeken, fiches, schema’s, modeldocumenten ...) die u zullen helpen om de opgedane kennis gemakkelijk in de praktijk toe te passen.

Praktische informatie

Duur:
Donderdag 5 december 2019
Prijs voor bedrijf : 490,00 € (excl. BTW)
Prijs voor overheid : 490,00 € (excl. BTW)
Inbegrepen: Koffiepauze, Lunch, Up-to-date cursusmateriaal

  • Koffiepauze
  • Lunch
  • Up-to-date cursusmateriaal

Meer informatie:

Extra informatie

Stay in touch!

  • Facebook
  • Twitter
  • linkedIn

Heeft u vragen ? Laat ons u helpen!

Bel ons op 02 894 56 05 of stuur ons uw bericht.